søndag, februar 26, 2006

Løp Lola løp



Nok en gang var jeg hjemme da NRK2 sendte sin Lørdagsfilm denne helgen. Sammen med min Kammis Lassen så vi den Tyske Filmen: Løp Lola løp! Det artigste med denne filmen må jo bli at man blir servert tre forskjellige slutter eller hendelses forløp om man vil. Kun en av dem ender godt og det er den man blir servert til slutt. Regien på filmen minner meg litt om en student som skal prøve ALT han har lært på film skolen og pakket dette inn i EN film.. Men det funker sånn tålig. Lola(Franka Potente), har jo ett digg utseende og et kult hår!!
Her er handlingen:
I denne tyske thrilleren møter vi Manni som har påtatt seg en smuglerjobb, han har kvittet seg med varene, innhentet betalingen, plassert bagen på jernbanestasjonen og har 20 minutter på seg til å samle sammen 100 000 tyske mark. Hvis ikke får han sjefen, den lokale mafiabossen Ronnies vrede over seg.
I desperasjon ringer Manni til sin venninne Lola, som øyeblikkelig løper ned trappene og gjennom Berlins gater til banken som hennes far driver. Men hun blir avvist, og må forlate banken uten penger. Når hun går for å møte Manni, holder han på å rane et supermarked.(Bolle) Lola blir skutt av politiet.
Originale grep: Alle scenene med Lola og Manni er filmet i 35 millimeter, mens alle scenene uten dem er videofilmet. Andre filmatiske teknikker er blant annet slow motion, split screen, farger og svart-hvitt og animasjon. ”Løp Lola løp” ble vist på filmfestivaler i Venezia, Montreal og Toronto i 1998.
Tysk spillefilm fra 1998
Originaltittel: ”Lola rennt”
Regi: Tom Tykwer
I rollene: Franka Potente, Moritz Bleibtreu, Herbert Knaup, Armin Rhode, Joachim Krol
KILDE:nrk.no